Alžir

Severna Afrika,

već od 1699€

Opis destinacije

Alžir je po mnogo čemu jedna od najfascinantnijoh afričkih zemalja čiju geografiju ukrašavaju peščane pustinje, doline, slana jezera, visoke temperature… Takođe, to je i zemlja bogate istorije, tradicije, kulturno istorijskih i religioznih spomenika, divnih i gostoprimljivih ljudi… Alžir se nalazi na Mediteranu, između Tunisa i Maroka, a granicom se oslanja još i na Libiju, Zapadnu Saharu, Mauritaniju, Mali i Niger. Mediteranski deo Alžira otkriva sliku živopisnih gradića uz susret sa ruševinama Đemile, Tipase ili Timgada kroz koje se oživljava vreme feničanske, rimske i vizantijske vladavine. Deo panorame su i mnogobrojne džamije, kao i moćni bastion Almohada i tvrđave Masouraka. Pustinja Sahara, koja zauzima malo više od četri petine teritorije Alžira, poznata je po “plavim ljudima”, odnosno plemenima Taureza, koja vekovima krstare pustinjom u društvu svojih vernih pratilaca, kamila. Lepotu doživljaja turistima daruje i glavni grad Alžir u kome je vešto ukomponovana tradicija starog i tradicionalnog načina života sa modernom svakodnevnicom, ulepšanom zapadnim uticajima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Alžir
9 dana | 7 noćenja
Avion

Putovanje Alžir
05.11.2023. - 07.11.2023.
€ 1.799
po osobi po boravku

07.11.2023. - 13.11.2023.
Cena - € 1.799 First mintue cena - € 1.699
po osobi po boravku

24.03.2024. - 01.04.2024.
Cena - € 1.799 First mintue cena - € 1.699
po osobi po boravku

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Frankfurt - Alžir - Frankurt - Beograd, kompanijom Lufthansa
- Troškove aerodromskih taksi. Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. (u slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja)
- Smeštaj u Alžiru, u dvokrevetnim sobama, na bazi 7 polupansiona u hotelu prema program (4 noćenja grad Alžir, 3 noćenja grad Konstantin) 
- Izlete prema programu putovanja
- Transfer u Alžiru aerodrom-hotel-aerodrom i druge transfere prema programu
- Usluge licenciranog vodiča agencije na srpskom jeziku
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji na Engleskom jeziku 
- Usluge lokalnih vodiča u gradovima na turi
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

Cena ne uključuje
- Viza za ulazak u Alžir, 3600 dinara
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja, sa doplatom za Covid
- Troškove preporučenog osiguranja od otkaza, sa uključenim obaveznim međunarodnim putnim osiguranjem, sa doplatom za Covid, po važećoj tarifi osiguravajuće kuće 
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Napojnica za vozače i lokalnog vodiča (oko 20 €)
- Individualne troškove putnika i ostale nepomenute troškove
Hoteli u kojima je organizovan smeštaj tokom ture ili slični hoteli 4*:

New Day hotel 4* - grad Alžir 
Protea hotel 4* - grad Konstantin
DAN 1.
05.11.2023. / 24.03.2024. BEOGRAD - FRANKFURT - ALŽIR
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.15h. Predviđeno poletanje aviona za Alžir, preko Frankfurta (let LH 1407) u 13.45h. Sletanje u Frankfurt predviđeno u 15.50h. Nastavak puta iz Frankfurta za Alžir (let LH 1318) predviđeno u 21.50h. Predviđeno sletanje u Alžir u 00.25h, sledećeg dana. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela, smeštaj u hotel, Kasna večera ili lunch paket. Noćenje. 

DAN 2.
06.11.2023. / 25.03.2024. ALŽIR
Doručak. Polazak prvi deo razgledanje grada Alžira, najvećeg grada i prestonice Alžira. Grad Alžir osnovan je u 10. veku na ostacima nekadašnjeg rimskog naselja i prvobitno je pripadao Arapima, pa Turcima, kratko Špancima, a od 1830. godine Francuzima, koji su ga i proglasili glavnim gradom kolonije. Savremeni deo se prostire duž obale mora, a Kasba (stari deo) se penje prema obroncima strmog brda, 140 metara iznad mora, gde se završava Citadelom, utvrđenim gradom. Razgledanje novog grada, nad kojim se uzdiže katolička bazilika Notre Damme dAfrique sa kupolom, koja se vidi daleko sa pučine. U spomenike modernog doba spada i zdanje glavne pošte sagrađeno 1910. godine u neomavarskom stilu, Nacionalni teatar iz 1853. godcine, delo franscuskog arhitekte Šaserija u neobaroknom stilu i Nacionalna biblioteka koja se tarasasto spušta od Parlamenta prema moru. U bulevaru Če Gevara, primorske promenade, je prelep kompleks zgrada iz 1840. godine koji čine Narodna banka, Senat, hotel Aleti i Narodna skupština. Zaštitni znak grada je “Makam šahid” koji žitelji popularno zovu “Ajfelova kula”, a koji je otvoren u znak dvadesetogodišnjice od sticanja nezavisnosti i posvećen je svim palim za slobodu, koji simbilizuje večni plamen ispred njega. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3.
07.11.2023. / 26.03.2024. ALŽIR
Doručak. Polazak na drugi deo razgledanja grada Alžira, Stari grad, Kasba - lice grada Alžira i njegova istinska duša, neprocenjiva riznica istorijskih i arhitektonskih spomenika, čiji je prvobitni izgled sačuvan do današnjih vremena, a koja je pod zaštitom UNESCO od 1992. godine. Među najpoznatije spomenike spada džamija i mauzolej velikog filozofa i bogoslova Sid Abdarahmana, najveća i glavna džamija Al Džadid iz 17. veka, džamija Džema Kečaua izgrađena još u drugog polovini 18. veka, u mešavini mauritanskog i vizantijskog stila, kao i najstarija džamija draga Al Kebir, koja potiče iz 11. veka. U vreme okupacije, francuski vojnici generala De Gola su se bojali da zalaze u Kasbu jer iz lavirinta krivudavih ulica nisu nalazili izlaz - tu je lakše izgubiti se, nego popiti šolju čaja. U njoj je bezbroj skrivenih prolaza, raskrsnica, hodnika i krovnih prelaza, koji su poznati samo starijim žiteljima koji brižno čuvaju tajnu, a vreme borbi su na taj način mnogi stanovnici izvukli živu glavu. Na vrhu brda, na visini od 140 metara iznad mora je Citadela okružena zidinama koje su izgradili Turci. U tvrđavi je dvorski komleks Dar as Sultan, nekadašnja rezidencija visokih vojnih zvaničnika. U starim kućama Kasbe danas žive uglavnom Arapi, ali su tu nekada živeli bogataši a danas siromšniji sloj društva, te se iz bezbednosnih razloga preporučuje šetnja isključivo danju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4.
08.11.2023. / 27.03.2024. ALŽIR - ŠERŠEL - TIPASA - ALŽIR
Doručak. Polazak autobusom prema Tipasi, drevnom gradu udaljenom oko 68 km zapadno od prestonice. Tipasa je jedan od najneobičnijih arheoloških prostora koji predstavlja i deo svetskog kulturnog nasleđa UNESCO, kao “jedino svedočanstvo iščezlih civilizacija”. Na putu za Tipasu, zaustavljanje u gradiću Šeršel, koga su pri vladavini cara Džuba II (prvi vek p.n.e.) preimenovali u Cezarija i proglasili ga prestonicom Mauritanije. Džuba II je bio oženjen Kleopatrom Selenom, ćerkom egipatske kraljice Kleopatre i rimskog vojskovođe Marka Antonija. Obilazak muzeja. Nastavak vožnje do Tipase koju su osnovali Feničani u 6. veku p.n.e., na tri uzvišenja iznad mora, na vrlo važnom strateškom položaju. Tipasa je kasnije postala rimska kolonija i doživela najveći procvat, ali je iz tog perioda malo toga ostalo sačuvano i to ostaci tri crkve, Velike bazilike, bazilike Aleksandra i Svetog Salse, dva groblja, pozorišta, termi i amfiteatra. U starim rimskim kućama izvanredno su očuvani podni mozaici. U nastavku obilazak jednog od najznačajnijih spomenika Alžira - velikog mauzoleja careva Mauritanije. Povratak u grad Alžir. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5.
09.11.2023. / 28.03.2024. ALŽIR – SETIF – DŽEMILA – KONSTANTIN
Doručak. Polazak autobusa ka jugoistoku zemlje, do Džemile (oko 4 sata vožnje) sa usputnim kraćim zadržavanjem u Setifu, sa orijentacionim razgledanjem i obilaskom arheološkog muzeja. Nastavak putovanja ka Džemili, bisera Alžira i Severne Afrike sa svojim neprevaziđeno lepim Rimskim iskopinama, koje UNESCO svrstava među najlepše na svetu. Obilazak muzeja sa svetski poznatom kolekcijom rimskih mozaika, obilazak velikog kupatila, Bahusove kuće, Trga Severove porodice, Karakalinu kapiju, hram Severan porodice… Veliki značaj ovog lokaliteta je i u omažu datom porodici Severan, koja je i ako je pripadala berberima (rođeni alžirci), dala rimske imperatore. Nastavak putovanja za Konstantin (oko 1.5 sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6.
10.11.2023. / 29.03.2024. KONSTANTIN – TIMGAD – KONSTANTIN
Doručak. Raniji jutarnji polazak autobusom ka jugu za Timgrad (vožnja oko 3 sata). Usput obilazak Grobnice medrasena (stare berberske grobnice). Dolazak u Timgrad, lokalitet sa sjajno očuvanim rimskim iskopinama sa liste svetske baštine UNESCO, građen u vreme imperatora Trajana, kao grad za odmor rimskih trupa. Razgledanje Timgrada uključuje Javnu biblioteku, kupatila, Maskula kapiju koja je bila na kraju istočnog grada, Trajanov slavoluk, forum, pozorište… Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 7.
11.11.2023. / 30.03.2024. KONSTANTIN
Doručak. Konstantin je treći grad po veličini i nalazi se u severoistočnom Alžiru, na oko 80 km od obale Sredozemnog mora i glavni je grad istomeni provincije, industrijski i saobraćajni centar. U gradu radi univerzitet, visoka islamska škola, a tu se nalaze i stari spomenici poput statue rimskog cara Konstantina i palate Ahmeda bega. Ovaj grad je bio važan za Feničane i Rimljane, dok ga 311. nisu uništili Maksencije i Domice Aleksandar. Rekonstruisao ga je car Konstantin Veliki po kome je dobio ime. Razgledanje uključuje ikonu grada Sidi M Sid most, Džamiju Emir Abd ek Kader, poseta Cirta muzeju… Slobodno posle podne. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
DAN 8.
12.11.2023. / 31.03.2024. KONSTANTIN – ALŽIR
Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme u gradu Konstantin, za individualne obilaske, do polaska na aerodrom u gradu Alžir, predviđeno oko 19.30h (finalnu satnicu potvrđuje i obaveštava putnike, vodič na licu mesta). Transfer do aerodroma (oko 4 sata vožnje). Dolazak na aerodrom u gradu Alžir oko ponoći.

DAN 9.
13.11.2023. / 01.04.2024. ALŽIR – FRANKFURT – BEOGRAD
Predviđeno poletanje aviona za Beograd, preko Frankfurta (let LH1319) u 02.45h. Sletanje u Frankfurt predviđeno u 05.30h. Nastavak puta iz Frankfurta za Beograd (let LH 1406) predviđeno u 11.05h. Predviđeno sletanje u Beograd u 13.00h. Kraj programa.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Hotel Apollo Blue, Rodos - Faliraki

Hotel Apollo Blue, Rodos - Faliraki

Cenovnik
Swiss Hotel Resort Bodrum Beach, Turska - Bodrum

Swiss Hotel Resort Bodrum Beach, Turska - Bodrum

Cenovnik
Kirman Belazur Hotel Resort and Spa, Turska - Belek

Kirman Belazur Hotel Resort and Spa, Turska - Belek

Cenovnik
Mirada Exslusive Bodrum, Turska - Bodrum

Mirada Exslusive Bodrum, Turska - Bodrum

Cenovnik
Vila Apolon, Regija Sv. Đorđa - Nea Vrasna

Vila Apolon, Regija Sv. Đorđa - Nea Vrasna FIRST MINUTE

od 89€
Vila Sofi, Olimpska regija - Paralija

Vila Sofi, Olimpska regija - Paralija FIRST MINUTE

od 99€
GALERI RESORT HOTEL, Turska - Alanja

GALERI RESORT HOTEL, Turska - Alanja

Cenovnik
Vila Mary 2, Tasos - Skala Sotiros

Vila Mary 2, Tasos - Skala Sotiros FIRST MINUTE

od 105€
Vila Karidas, Regija Sv. Đorđa - Nea Vrasna

Vila Karidas, Regija Sv. Đorđa - Nea Vrasna

od 90€
Kuća Nefeli, Sitonija - Neos Marmaras

Kuća Nefeli, Sitonija - Neos Marmaras

od 88€
Vila Nefeli, Olimpska regija - Leptokaria

Vila Nefeli, Olimpska regija - Leptokaria FIRST MINUTE

od 129€
Sousouras Hotel , Kasandra - Hanioti

Sousouras Hotel , Kasandra - Hanioti

Cenovnik
Rixos Premium Bodrum, Turska - Bodrum

Rixos Premium Bodrum, Turska - Bodrum

Cenovnik
Vila Nataša, Olimpska regija - Platamon

Vila Nataša, Olimpska regija - Platamon FIRST MINUTE

od 79€
Hotel Arsi, Turska - Alanja

Hotel Arsi, Turska - Alanja

Cenovnik
Vila Floral, Tasos - Potos

Vila Floral, Tasos - Potos FIRST MINUTE

od 119€
Kuća Maria, Sitonija - Kalamitsi

Kuća Maria, Sitonija - Kalamitsi

od 118€
Aethria Hotel, Tasos - Limenas

Aethria Hotel, Tasos - Limenas

Cenovnik
Kairaba Bodrum Imperial, Turska - Bodrum

Kairaba Bodrum Imperial, Turska - Bodrum

Cenovnik
Gloria Verde Resort, Turska - Belek

Gloria Verde Resort, Turska - Belek

Cenovnik
Gural Premier Belek, Turska - Belek

Gural Premier Belek, Turska - Belek

Cenovnik
Labranda Excelsior Hotel, Turski - Side

Labranda Excelsior Hotel, Turski - Side

Cenovnik
Kuća Talizeti, Sitonija - Sarti

Kuća Talizeti, Sitonija - Sarti

od 98€
Vila Helena, Olimpska regija - Leptokaria

Vila Helena, Olimpska regija - Leptokaria

od 75€
Kuća Sarti Holidays, Sitonija - Sarti

Kuća Sarti Holidays, Sitonija - Sarti

od 98€
Vila Elanios Zeus, Regija Sv. Đorđa - Stavros

Vila Elanios Zeus, Regija Sv. Đorđa - Stavros

od 90€
Armas Sunrise Lara, Turska - Antalija

Armas Sunrise Lara, Turska - Antalija

Cenovnik
Crystal Waterworld Resort & Spa, Turska - Belek

Crystal Waterworld Resort & Spa, Turska - Belek

Cenovnik
Seaden Sweet Park, Turska - Side

Seaden Sweet Park, Turska - Side

Cenovnik
Bosphorus Sorgun Hotel, Turska - Side

Bosphorus Sorgun Hotel, Turska - Side

Cenovnik