Indokina - Tajland - Kambodža - Vijetnam

više destinacija, Indokina

već od 2050€

Opis destinacije

Krećemo sa Tajlanda i to u gradu kao što je Bangkok – glavnom gradu kraljevine Tajland koji će vas oduševiti hramovima, noćnim provodom, masažama... Putovanje se nastavlja za Sijem Reap gde ćemo videti veličanstven kompleks hramova - Angkor Wat. Potom obilazimo i Pnom Pen (Phnom Penh), glavni grad Kambodže, države toliko posebne da će Vam se slike ljudi ove magične zemlje zadržati u sećanju... Dolazimo i do Vijetnama gde najpre uživamo u plažama na ostrvu Phu Quoc, a onda letimo do Hanoja, prestonice Vijetnama, a potom i do najvećeg grada po broju stanovnika u Vijetnamu - Ho Ši Min (Ho Chi Minh) – gde uživamo u tradicionalno pho supi, vozimo se kroz deltu Mekonga, obilazimo Ku Či tunele. Saznajemo sve detalje burne istorije Vijetnama.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
07.02.2023.

Regularna cena
2.050,00 EUR

First minute
Važi za sve prijave do 01.10.2023. ili do popune mesta.
1.950,00 EUR

Nije uključeno
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
- Doplata za poskupljenje takse za gorivo - visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i podložna je promenama. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici potpisanim ugovorom i saglasnošću prihvatili.
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 7 dana pred put) – Globos osiguranje, do 30.000 eur, KOMFORT, od 19 do 75 godina, za 22 dana bez COVID-19 pokrića – 3.490 RSD, sa COVID-19 pokrićem – 4.536 RSD
- Vizu za Tajland, Kambodžu i Vijetnam (viza za Tajland 70 evra, viza za Kambodžu 36 $, viza za Vijetnam 25 $)

Prevoz
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Bangkok, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do smeštaja
- Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Bangkok – Siem Reap, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od Siam Repa do Pnom Pena
- Transfer od Ha Tiena do Fu Kuoka
- Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Phu Quoc – Hanoj, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Hanoj – Ho Ši Min, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Bangkok City Tour
Cena: 60,00 EUR
Bangkok je savršen primer jedne haotične, ogromne azijske metropole spajajući nespojivo, tradiciju s modernim, vekovima stare budističke hramove i ogromne trgovačke centre, budističke sveštenike sa ladyboy-evima... Ovaj grad godišnje poseti 11 miliona turista, upravo zbog 1.000 šarenih hramova, „crvenih“ četvrti i fenomenalnog šopinga, pa je time on apsolutno konkurentan Londonu, Parizu i Njujorku. Na ovom izletu ćete imati prilike da vidite sve najbitnije i najlepše znamenitosti grada Bangkoka, a ovo je planirani itinerer: Obilazak Kraljevske Palate (Grand Palace) i Hrama Smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew). Kraljevska palata predstavlja najveću turističku atrakciju u Bangkoku. Datira iz 1782. godine i u svojoj originalnoj verziji je bila kopija palate iz stare prestonice Ajutaje (Ayutthaya), ali je vremenom nadograđivana. Ceo kompleks obuhvata površinu od 218.400 m² i sastoji se iz kompleksa zgrada, paviljona i unutrašnjih dvorišta. Kompleks je podeljen na dva dela: Hram Smaragdnog Bude i Kraljevsku rezidenciju. Kratka šetnja do sledećeg lokaliteta, Hrama Ležećeg Bude (Wat Pho). Ovaj hram se nalazi odmah pored Kraljevske palate i jedan je od najstarijih i najvećih hramova u Bangkoku sa površinom od 8 hektara. Na ovom prostoru možete videti čak 91 pagodu, a 4 najznačajnije (svaka je visine 42m) predstavljaju prva 3 kralja iz porodice Čakri, dok su 2 sagrađene za kralja Ramu III.  U Wat Pho-u možete videti preko 1000 prikaza Bude!  Ipak, najveća atrakcija je statua „Ležećeg Bude“, po kojoj čitav kompleks i nosi naziv. Statua je duga 46 m i visoka 15 m i predstavlja Budu u stanju nirvane, na kraju svojih reinkarnacija. Kratka šetnja do reke i prelazak brodićem na drugu stranu do Wat Aruna (Hram Zore). Ovaj Hram je jedan od najpoznatijih simbola celog Tajlanda i vrlo često prati svako njegovo predstavljanje. Posle pada Ajutaje, kralj Taksin dolazi u Bangkok sa svojim trupama i utočište im postaje Wat Arun. On je preimenovao ovaj hram u „Hram svitanja“ po indijskom Bogu zore Arunu, zato što se veruje da je kralj Taksin baš u svitanje došao na ovo mesto. Nekada je ovaj hram bio dom Smaragdnog Bude, pre nego što je premešten u Kraljevsku palatu. Povratak u hotel. 

Cena izleta obuhvata: ulaznice za Grand Palace i Wat Phra Kaew, ulaznicu za Wat Pho, ulaznicu za Wat Arun, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

*Za ovaj izlet je potrebno poneti garderobu prikladnu za ulazak i obilaza Kraljevske Palate i hramova.

Plutajuća pijaca i Maeklong pijaca na pruzi
Cena: 45,00 EUR
Poludnevni izlet na kojem ćemo imati prilike da se upoznamo sa starom tradicijom života na vodi na Tajlandu. Veoma živopisni prizori plutajuće pijace u kombinaciji sa neponovljivim iskustvom živahnog i jedinstvenog Train Marketa. Stižemo na Train market taman na vreme da vidimo kako voz kreće iz stanice i prolazi tačno kroz sredinu pijace. Prodavci užurbano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vozu da prođe. Turisti i kupci se trčećim korakom pomeraju kako bi šine ostale oslobođene za nesmetan prolazak voza. Čuje se glasna sirena kao signal i svi uzbuđeno stojimo i čekamo. Voz nailazi, mašemo putnicima iz voza, kao i oni nama. Čim ode voz, vraćamo se detaljnom pregledanju pijace i kupovini raznovrsnog voća, povrća, cveća, mesa i ribe. Ova linija saobraća svakodnevno po nekoliko puta na relaciji Meaklong – Banlaem, a sama vožnja traje oko 90 minuta. Sledi vožnja do plutajuće pijace – Damnoen Saduk. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mesto ispresecano kanalima izgrađenim još u XVlll veku. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu polako se približavaju trgovci sa raznolikim ponudama. Starice sa slamenim šeširima uz osmeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Lokalno stanovništvo i monasi iz obližnjeg hrama glavne su mušterije u ranim jutarnjim časovima, a od 9 časova pristižu radoznali posetioci iz svih krajeva sveta. 

Cena izleta obuhvata: vožnju čamcem po plutajućoj pijaci, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Drevni grad Ajutaja
Cena: 50,00 EUR
Izlet kojim se vraćamo u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge, istorijske, prestonice Tajlanda i provincije evokativnih ruševina, Ajutaje. Vat Nivet Thammapravat, neverovatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotskom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do istorijskog parka Ajutaja koji je na listi UNESCO-ve svetske baštine od decembra 1991. Poseta Vat Chaivatthanaram – drevnom budističkom hramu i nakon toga povratak u Bangkok. 

Cena izleta obuhvata: ulaznice, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Angkor Wat (Indokina)
Cena: 85,00 EUR
Ustajemo ujutru rano kako bismo stigli da vidimo izlazak sunca iznad Angkora, najlepši prizor u čitavoj Kambodži. Inače Angkor je najveća verska građevinu na svetu koja je pod zaštitom UNESCO-a. Angkor je bio prestonica Kmerskog carstva, a kmerska reč ,,angkor’’ u prevodu znači ,,grad’’. Najlepši dragulj je Angkor Vat (Angkor Wat), džinovski kompleks hramova, koji zauzima površinu od 2 km² i odličan je primer klasičnog stila kmerske arhitekture. 

Obilazimo i Ta Prom (Ta Prohm) je nekada bio manastir koji su francuski arheolozi svojevremeno ostavili na milost i nemilost džungle u kojoj se nalazi. Poznat je po velikom broju stabala i ostaloj vegetaciji koja u spoju sa ruševinama čini ovaj hram možda i najfotogeničnijim na svetu. Svoju najveću popularnost stekao je 2003. godine nakon snimanja akcionog filma ,,Tomb Raider – Kolevka života’’ sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi. Obilazimo i brojne druge hramove i divimo se svim tim građevinama i prirodi u kojoj se nalaze. 

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Kampong Phluk (Indokina)
Cena: 55,00 EUR
Polazimo u obilazak tradicionalnog plutajućeg kambodžanskog sela Kampong Pluk (Kampong Phluk). Ime sela u prevodu znači „Luka kljova“, jer se na tom mestu nekad trgovalo slonovima. U selu žive meštani kmerskog porekla, koji su podizali svoje sojenice na 10 m visine iznad jezera Tonle Sap, koje okružuje šuma. Pričamo sa meštanima ovog sela i uživamo u neverovatnom zalasku sunca. 

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Pnom Pen Tour (Indokina)
Cena: 45,00 EUR
Prestonica Kambodže, koja se nalazi se na ušću reke Sap u reku Mekong. Dobio je naziv po Hramu Pnom (Wat Phnom). Vožnja do Kraljevske palate koja se nalazi u samom centru grada. Njen originalni kmerski naziv glasi ,,Preah Barum Reachea Veang Chaktomuk Serei Mongkol’’. Izgradio ju je kralj Narodom 1860. godine, kada je prestonicu prebacio iz Oudonga. Najlepši deo kompleksa predstavlja Srebrna pagoda. U njoj se čuvaju najveća bogatstva Kambodže – statue Bude od zlata i dragogkamenja. 

Najznačajniji je Buda od žada rađen od francuskog ,,baccarat’’ kristala, kao i Maitreja Buda u skoroprirodnoj veličini, prekriven sa9,584 dijamanta.  Srebrna pagoda je popločana sa preko 5.000 srebrnih pločica, a spoljna fasada je obložena italijanskim mermerom. Nakon obilaska palate vožnja do Polja smti (Choung Ek), poznatijih kao ,,Killing fields’’. Polja smrti predstavljaju mesto zločina Crvenih Kmera (Khmer Rouge) i sastoje se od niza masovnih grobnica gde je pobijeno 1.7 miliona političkih protivnika i nevinih ljudi. Egzekucije su se vršile noću, kako ljudi ne bi znali šta se dešava. Nakon obilaska lokaliteta vraćamo se u smeštaj u popodnevnim časovima.  

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Obilazak četiri ostrva (Indokina)
Cena: 55,00 EUR
Jutarnji pokret brzim brodovima do četiri različita ostrva, gde ćemo imati priliku da snorkelujemo i upoznamo morski svet ovog zaliva. Imamo i BBQ ručak na jednom od ostrva. Uživamo u vožnji brodićem.

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije. 

Hanoj City Tour (Indokina)
Cena: 40,00 EUR
Dan posvećen obilasku Hanoja, gde ćemo izbliza osetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete i gde ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoja. Hanoj je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene reke. Jedan je od najstarijih gradova Jugositočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu istoriju Hanoj je uvek bio kulturni centar Vijetnama. 

U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova. Obilazimo vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gde ćete gde ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII veka. Obilazimo Chaitman palate, Ho Chi Minh mauzolet, Ba Dinh gradski trg, Tran Quoc pagoda i hram lilterature.

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije. 

Halong Bej (Indokina)
Cena: 70,00 EUR
Ovaj zaliv se nalazi istočno od Hanoja i to je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, to jest većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 kilometara kvadratnih. Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESKO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. 

Jedan je od najlepših zaliva na svetu, a ono što je posebno specifično za ovaj zaliv su ,,plutajuće’’ stene koje deluju kao da izviru iz vode, a pre samo 500 godina ih je jedan vijetnamski pisac opisao kao ,,čudesni kamen na nebu’’. Dok plovite ovim zalivom, pred vama se pojavljuju stene i ostrvca različitih veličina, a udaljini se kroz maglu nazire još na stotine. Karakteriše ga velika biološka raznolikost i samo značenje reči Halong predstavlja „zmaja koji se spustio u more’’ te je prema jednoj od legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. 

Oko 1600 ljudi živi u džunkama, tj. plutajućim kućama u četiri ribarska sela: Kiavan, Bahang, Kontau i Vongveng. U zalivu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je o Džejmsu Bondu „Tomorrow Never Dies“. Vozimo se brodićem kroz ovaj neverovatni zaliv. Ručamo u nepreglednom pejzažu i isprobavamo kajaking. Imamo prilike i da se popnemo do pećina, ali i do vidikovca sa kog se pruža čarobni pogled. 

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije. 

Delta Mekonga (Indokina)
Cena: 40,00 EUR
Polazak na izlet u ranim jutarnjim časovima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća reka Indokine i izvire na Tibetu, protiče kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se uliva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa devet rukavaca, koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao „biološka zlatna jama“ veoma je plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. 

Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imaćemo prilike da se družimo sa zmijama, krokodilima i majmunima. Ko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima. 

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, vožnje brodovima i čamcima, ulaznicu za lokalitet i ručak bez konzumacije pića.

Hotel 3* 
Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 
Dan 1: Okupljanje i let za Dohu
Okupljenje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata pre leta. Let iz Beograda za Bangkok u 11:45h sa presedanjem u Dohi (let QR 232).  Dolazak u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Bangkok.

Dan 2: Dolazak u Bangkok
Let iz Dohe u 02:20h (QR 836). Dolazak na aerodrom u Bangkoku u 12.40h. Transfer do smeštaja. Po smeštanju u hotel, odlazimo tuk tukovima do Wat Saket hrama, a potom i do čuvene ulice za bekpekere – Kao San (Khao San Road). Vreme je da se upoznamo sa urbanom džunglom. Bangkok - „Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživeli. Grad nalik Njujorku, upakovan u istočnjačku filozofiju, specifične mirise i atmosferu. Nakon pauze za ručak, idemo čamcima u obilazak kanala, gde ćemo imati priliku da vidimo neke od neobičnih kuća u kojima ljudi zapravo žive, a i da hranimo ribice. Po završetku vožnje, vraćamo se u hotel. Noćenje.

Dan 3: Fakultativni izlet – Obilazak Bangkoka
Fakultativni izlet – Obilazak Bangkoka, gde imamo priliku da obiđemo Kraljevsku Palatu, čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača dinastije Čakri i koja kasnije postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smešten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja. Figura Bude isklesana je od zelenog žada. Potom posećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 m i visine 15 m, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Slobodno popodne i mogućnost odlaska u neki od najpoznatijih nebodera sa pogledom na nepregledna svetla Bangkoka. Noćenje. 

Dan 4: Fakultativni izlet – Maeklong Train Market i Plutajuća pijaca
Fakultativni izlet – Maeklong Train Market i Plutajuća pijaca. Obilazimo pijacu na pruzi, taman na vreme da vidimo kako voz kreće iz stanice i prolazi tačno kroz sredinu pijace. Prodavci ubrzano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vozu da prođe. Voz odlazi, a mi razgledamo i kupujemo raznovrsno voće, povrće, cveće. Iza ne tako poznatog naziva Damnoen Saduak stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća pijaca. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mesto ispresecano kanalima izgrađenih još u XVlll veku. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika, krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu, polako se približavaju trgovci sa raznolikim ponudama. Starice sa slamenim šeširima uz osmeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća, na isti način kao i stotinama godina unazad. Povratak u Bangkok. Noćenje.

Dan 5: Fakultativni izlet – Drevni grad Ajutaja
Fakultativni izlet – Drevni grad Ajutaja. Celodnevni izlet u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge, istorijske, prestonice Tajlanda i provincije evokativnih ruševina, Ajutaje. Vat Nivet Thammapravat, neverovatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotskom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do istorijskog parka Ajutaja koji je na listi UNESCO-ve svetske baštine od decembra 1991. Poseta Vat Chaivatthanaram – drevnom budističkom hramu i nakon toga povratak u Bangkok. Noćenje.

Dan 6: Transfer do aerodroma i let za Sijem Reap
Napuštamo smeštaj u Bangkoku i odlazimo na aerodrom na let za Sijem Reap, bivši francuski kolonijalni grad, koji predstavlja bekpekerski centar Azije. Transfer do smeštaja i večernje istraživanje hrane u Pub Streetu. Vozimo se poznatim tuk-tuk vozilima po ulicama drugog grada po veličini u Kambodži. Nakon toga odlazimo u Fish spa na čuvene tretman sa ribicama. Nakon ove male avanture vraćamo se u smeštaj.  Noćenje.

Dan 7: Fakultativni izlet - Angkor Wat
Fakultativni izlet – Angkor Wat, najveći kompleks hramova na svetu, koji broji preko 1000 religijskih objekata hramova, molitvenika, skulptura. Ovaj čuveni kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelepe građevine, ostaci različitih prestonica kmerske imperije koje su sve bile izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najlepši objekat. Ceo kompleks okružuje gusta džungla. Posle obilaska Angkora slobodno vreme u Siam Repu. Noćni provod u klubovima i barovima. Noćenje.

Dan 8: Fakultativni izlet - Kampong Pluk
Fakultativni izlet – Kampong Pluk. Polazimo popodne u obilazak tradicionalnog plutajućeg kambodžanskog sela Kampong Pluk (Kampong Phluk). Ime sela u prevodu znači „Luka kljova“, jer se na tom mestu nekad trgovalo slonovima. U selu žive meštani kmerskog porekla, koji su podizali svoje sojenice na 10 metara visine iznad jezera Tonle Sap, koje okružuje šuma. Pričamo sa meštanima ovog sela i uživamo u neverovatnom zalasku sunca. Povratak u Sijem Reap. Noćenje.

Dan 9: Transfer do Pnom Pena
Napuštamo Siam Rep i upućujemo se ka Pnom Penu, glavnom gradu Kambodže. Vožnja autobusom i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 10: Fakultativni izlet - Pnom Pen City Tour
Fakultativni izlet Pnom Pen City Tour. Razgledanje ovog još uvek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični prodavci, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim modernizovanim metropolama Azije. Obilazak Kraljevske palate i Srebrne pagode, koja je pokrivena sa preko 5000 srebrnih pločica. Poseta Polja smti (Choung Ek), poznatijih kao ,,Killing fields’’. Polja smrti predstavljaju mesto zločina Crvenih Kmera (Khmer Rouge) i sastoje se od niza masovnih grobnica gde je pobijeno 1.7 miliona političkih protivnika i nevinih ljudi. Slobodno veče. Noćenje.

Dan 11: Transfer do Fu Kuoka
Napuštamo Pnom Pen i krećemo u pravcu Vijetnama. Najpre dolazimo do Ha Tiena, gde čekamo ukrcavanje na brod do Fu Kuoka (Phu Quoc) – ostrva smeštenog u Tajlandskom zalivu, južno od obale Kambodže. Ostrvo je poznato po dugim peščanim plažama, a više od polovine ostrva je Nacionalni park, koji ima planine, pešačke staze i guste tropske šume. Obilazak noćnog marketa. Isprobaćemo raznu vijetnamsku hranu dok upijamo čari ovog divnog ostrva. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 12: Uživanje u plažama na ostrvu Fu Kuok
Dan provodimo na predivnim plažama, u senci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti ostrva. Noćenje.

Dan 13: Fakultativni izlet - 4 ostrva
Fakultativni izlet Obilazak četiri ostrva – jutarnji pokret brzim brodovima do četiri različita ostrva, gde ćemo imati priliku da snorkelujemo i upoznamo morski svet ovog zaliva. Imamo i BBQ ručak na jednom od ostrva. Uživamo u vožnji brodićem. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 14: Slobodan dan
Još jedan dan za uživanje na plažama ovog ostrva. Jedemo morske plodove i čekamo zalazak sunca. Noćenje.

Dan 15: Transfer do aerodroma i let za Hanoj
Transfer do aerodroma i let za Hanoj, prestonicu Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za razgledanje grada. Noćenje.

Dan 16: Fakultativni izlet - Obilazak Hanoja
Fakultativni izlet Obilazak Hanoja –  videćemo Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule, gde će nas fasciniranirati legende koje datiraju iz VII veka. Poseta Chaitman palate, Ho Chi Minh mauzoleju, Ba Dinh gradskom trgu. Takođe, posetićemo Tranuoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfučijanski hram, prvi univerzitet. Noćenje.

Dan 17: Fakultativni izlet - Halong Bej
Fakultativni izlet – Halong Bej (Halong Bay). Halong Bej se nalazi istočno od Hanoja. To je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, tj. većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 km2 . Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Ukrcavamo se na brodić i imamo priliku da uživamo u svim ovim neobičnim formacijama. Idemo i do pećine, imamo mogućnost da se okupamo, a i da odemo do vidikovca odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

Dan 18: Transfer do aerodroma, let za Ho Ši Min i fakultativni izlet obilaska grada
Transfer do aerodroma i ukrcavanje na let za Ho Ši Min. Ho Ši Min ili Sajgon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu, koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa Orijentom, grad poznat kao dragulj Dalekog istoka. Odlazak u smeštaj i Fakultativni izlet Ho Ši Min City Tour, gde posećujemo Palatu Ujedinjenja – simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine, kako bi saznali više iz surove istorije vijetnamskog rata, koji je trajao od 1954. do 1975. godine. Obilazimo i Gradsku kuću, Saigon operu i Reks hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, a svraćamo i na pijacu Ben Tan. Noćenje.

Dan 19: Obilazak Ku Či tunela
Obilazak Ku Či tunela, smeštenih ispod Ho Ši Mina, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Ku Či je za vreme rata bio „podzemno selo” sa tunelima, koji zajedno dostižu dužinu od 200 km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Slobodno vreme za relaks masaže i čari noćnog života. Noćenje.

Dan 20: Fakultativni izlet - Delta Mekonga
Fakultativni izlet – Odlazak do reke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko ostrvca koja pravi delta Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak Ho Ši Min. Noćenje.

Dan 21: Transfer do aerodroma i let za Dohu
Poslednje jutro u Vijetnamu. Sabiramo utiske iz prethodne tri nedelje. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma i let za Beograd u 19.20h sa presedanjem u Dohi (QR 971). Dolazak u Dohu u 23.30h. 

Dan 22: Let za Beograd i kraj putovanja
Koneckija na let. Let za Beograd u 07.10h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas