Kenija safari

Nova godina, Kenija

već od 2750€

Opis destinacije

Ako ste ikada razmišljali o pravoj avanturističkoj ekspediciji u kojoj ćete se družiti sa narodom iz Masai plemena, ići na safari u jedan od najpoznatijih rezervata prirode na svetu Massai Mara i posmatrati lanac ishrane u divljini afričke savane gde životinje žive u svom prirodnom staništu, skrivajući se ispod neobičnih stabala baobaba, starih i po nekoliko hiljada godina, kao i druženju sa žirafama u centru glavnog grada Najrobi- sada je pravo vreme da to i ostvarite. Afrika Vas zove! Keniju su tokom istorije naseljavala tri najznačajnija plemena: Bantu, Kušiti i Niloti, sve do dolaska evropskih kolonizatora, koji uvode hrišćansku religiju i engleski jezik. Otuda i razlog zašto se stanovništvo Kenije pored svahili jezika služi i engleskim jezikom. Putovanje u Keniju ne bi bilo kompletno bez posete nekim od najlepših nacionalnih parkova, poput Masai Mara, Naivasha i Nakuru. Upoznajemo afričku divljinu koju smo zamišljali celog života, savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Kenija safari Nova godina

Polazak:
24.12.2023.

Regularna cena
2.750,00 EUR

Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Keniju (50 USD u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

Prevoz
- Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do smeštaja
- Transfer od smeštaja do aerodroma
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Masai Mara
Cena: 50,00 USD
Masai Mara je jedan od najpoznatijih ekosistema u svetu. Ovo prostranstvo, dom je velikom broju divljih životinja, slonova, krokodila, zebri, bivola, lavova, nojeva, hijena… Takođe, u ovom parku se i odigrava najveća migracija u svetu životinja – gnuova. U okviru ovog izleta ćemo posetiti pleme Masai, upoznati se sa njihovim dnevnim aktivnostima unutar sela. Pleme Masai se uporno borilo protiv ropstva i živelo zajedno sa većinom divljih životinja. Njihovo zemljište danas se smatra jednim od najlepših predela  istočne Afrike. Postoji mogućnost i leta balonom u jutarnjim satima pre doručka. Cena leta balonom iznosi 500 USD.

U cenu uključeno: organizovani prevoz prema itinereru, lokalni vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Obilazak Nairobija
Cena: 40,00 USD
Najrobi predstavlja moderan i urbanizovan centar Kenije, poznatiji kao zeleni grad na suncu. Osnivanjem železnica 1899. godine grad počinje da se širi i da cveta. Trenutno je najznačajni centar poslovanja i kulture u Istočnoj Africi. Grad je tokom 19. veka bio interesantan lovcima na krupnu divljač, upravo iz razloga što se u blizini samog grada nalaze prostranstva naseljena neuhvatljivim i divljim životinjskim vrstama. 

Urbani centar Najrobija daje nam utisak da se ne nalazimo u Africi, već da šetamo nekim modernim gradom zapada. Obilazimo poznate znamenitosti poput Parlamenta, Kenijskog internacionalnog centra i glavnog trg. Nacionalna manjina koja živi u Najrobiju je pleme Masai, koji gradu daje poseban kulturološki uticaj. Zato ćemo imati priliku da obiđemo Masai pijacu, gde ćemo uživati u miksu boja, umetnosti i kulture ovog naroda. Moći ćemo da kupimo afričke slike, drvene figure, ručno rađen nakit i torbe. Da bismo shvatili veličinu samog grada odlazimo do vidikovca, na kom možemo da vidimo neke on najpoznatijih nebodera grada, zelenilo koje ga okružuje, kao i planiske vrhove. 

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.
Hotel 2*/3* je hotel sa dve/tri zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Guesthouse je jednostavan smeštajni objekat koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu u Beogradu dva sata pre leta. Let iz Beograda u 11:45 (QR 232) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18:45h. 

Dan 2: Dolazak u Keniju
Let iz Dohe za Najrobi u 01:45h. Dolazak u Najrobi u 07:20h po lokalnom vremenu (QR 1335). Transfer do smeštaja. Hello Mama Africa! Najrobi je glavni grad Kenije, koji se nalazi u samom srcu Kenije. Moderan, urbanizovan grad, koji u svojoj srži ima zanimljivu istoriju i bogatu tradiciju afričkog naroda. Grad koji se čini da nikada ne spava, prepun energije i kombinacija različitih kultura. Povratak u smeštaj.

Dan 3: Nacionalni park Masai Mara
Nakon doručka krećemo ka rezervatu Masai Mara. Prolazimo kroz veliku rasednu dolinu i stižemo u Masai Maru. Dom „Velike petorke Afrike” – lavova, nosoroga, bivola, geparda i slonova. Ovaj rezervat je poznat po masovnoj migraciji gnuova iz Nacionalnog parka Serengeti u Masai Maru. Povratak u smeštaj.  

Dan 4 - 5: Fakultativni izlet - Obilazak Masai sela i vožnja balonom
Nakon doručka nas očekuje celodnevna vožnja u parku do večeri. Pre doručka mogućnost vožnje balonom u okviru fakultativnog izleta Masai Mara. Poseta plemenima Masai u njihovim selima, kako bi upoznali njihovu kulturu i običaje. Povratak u smeštaj.

Dan 6: Nacionalni park Naivaša
Put nastavljamo do jezera Naivaša. Jezero leži na 1800 m nadmorske visine. Uživamo u prelepom i živopisnom pogledu, idealnom za posmatranje ptica, preko 400 vrsta, vožnju kroz park. Povratak u smeštaj. 

Dan 7: Nacionalni park Naivaša
Danas istražujemo Naivašu sa koje se pruža fantastičan pogled na ceo životinjsku svet, kao što su žirafe, zebre, i gazele. Opciona vožnja čamcima uz doplatu, koja će Vam omogućiti da vidite koloniju nilskih konja

Dan 8: Nacionalni park Nakuru
Nakon doručka nas čeka četvoročasovna vožnja do NP - jezero Nakuru. Dom jedne od najlepših ptica na svetu – flamingosa. Takođe možemo videti još neke od retkih vrsta životinja kao što su: Rotšildova žirafa, leopard i jednu od najvećih populacija crnog nosoroga. Povratak u smeštaj i proslava Nove 2024. 

Dan 9: Fakultativni izlet - obilazak Najrobija
Fakultativni izlet – Obilazak Najrobija. Nakon doručka krećemo ka Najrobiju – „Zeleni grad na suncu” kako ga zovu lokalci. Poseta Žirafa centru i muzeju Karen Bliksen, autorke filma „Out of Africa” i  kulturnog centra Kenije.

Dan 10: Slobodan dan
Slobodan dan u Najrobiju, iskoristićemo ga da se oprostimo od ove prelepe države, da kupimo po neki suvenir i obiđemo još neki lokalitet. 

Dan 11: Let za Dohu
Slobodno vreme do leta. Let iz Najrobija u 17:55h (QR 1336) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 23:15h po lokalnom vremenu. 

Dan 12: Kraj putovanja
Let iz Dohe za Beograd u 07:10h. Dolazak u Beograd u 10:45h. Kraj putovanja!
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 400 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Vila Psata, Olimpska regija - Nei Pori

Vila Psata, Olimpska regija - Nei Pori FIRST MINUTE

od 109€
Aria Resort & Spa Hotel, Turska - Alanja

Aria Resort & Spa Hotel, Turska - Alanja

Cenovnik
Aegean Melathron, Kasandra - Kalitea

Aegean Melathron, Kasandra - Kalitea

Cenovnik
Vila Korali, Regija Sv. Đorđa - Stavros

Vila Korali, Regija Sv. Đorđa - Stavros

od 105€
Athena Pallas Village, Sitonija - 0

Athena Pallas Village, Sitonija - 0

Cenovnik
Hotel Stella Palace, Krit - Analipsi

Hotel Stella Palace, Krit - Analipsi

Cenovnik
Vila Tousis, Jonska regija - Parga

Vila Tousis, Jonska regija - Parga FIRST MINUTE

od 75€
Vila Bakas, Jonska regija - Parga

Vila Bakas, Jonska regija - Parga

od 110€
Hotel Blue Wave Suite, Turska - Alanja

Hotel Blue Wave Suite, Turska - Alanja

Cenovnik
Side Star Beach Hotel, Turska - Side

Side Star Beach Hotel, Turska - Side

Cenovnik
Solimar Dias Hotel, Krit - Adelianos Kampos

Solimar Dias Hotel, Krit - Adelianos Kampos

Cenovnik
Hotel Xperia Saray Beach, Turska - Alanja

Hotel Xperia Saray Beach, Turska - Alanja

Cenovnik
Rixos Premium Gocek, Turska - Fetije

Rixos Premium Gocek, Turska - Fetije

Cenovnik
Vila Stefania, Sitonija - Nikiti

Vila Stefania, Sitonija - Nikiti

od 130€
Sealife Buket Resort, Turska - Alanja

Sealife Buket Resort, Turska - Alanja

Cenovnik
Tac Premier Hotel & Spa, Turska - Alanja

Tac Premier Hotel & Spa, Turska - Alanja

Cenovnik
La Blanche Resort, Turska - Bodrum

La Blanche Resort, Turska - Bodrum

Cenovnik
Azak Hotel, Turska  - Alanja

Azak Hotel, Turska - Alanja

Cenovnik
Xanadu Resort, Turska - Belek

Xanadu Resort, Turska - Belek

Cenovnik
Sealife Kemer Resort, Turska - Kemer

Sealife Kemer Resort, Turska - Kemer

Cenovnik
Vila Toula, Tasos - Potos

Vila Toula, Tasos - Potos FIRST MINUTE

od 89€
Vila Fotis 2, Kasandra - Skala Furka

Vila Fotis 2, Kasandra - Skala Furka FIRST MINUTE

od 119€
Vila Alexandrio, Olimpska regija - Leptokaria

Vila Alexandrio, Olimpska regija - Leptokaria FIRST MINUTE

od 99€
Vila Teodora, Tasos - Limenaria

Vila Teodora, Tasos - Limenaria

od 129€
Tui Family Life Kaya Side, Turska - Side

Tui Family Life Kaya Side, Turska - Side

Cenovnik
Vila Panorama, Kasandra - Polihrono

Vila Panorama, Kasandra - Polihrono FIRST MINUTE

od 79€
Vila Cosmos Inn, Olimpijska regija - Olympic Beach

Vila Cosmos Inn, Olimpijska regija - Olympic Beach FIRST MINUTE

od 85€
Acar Hotel, Turska - Alanja

Acar Hotel, Turska - Alanja

Cenovnik
Vila Poseidon, Jonska regija - Parga

Vila Poseidon, Jonska regija - Parga FIRST MINUTE

od 55€
Vila Mathias, Jonska regija - Parga

Vila Mathias, Jonska regija - Parga FIRST MINUTE

od 129€

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama